Tuesday, March 15, 2011

TM : Gangguan Internet Sementara Akibat Tsunami Di Jepun...

skang ni bru aq tahu punce sbnar knape tenet lembap cam lembu/siput/kure/katak/rimau/ mse aq berblog walking td,aq terjumpe satu entry sal ni..haaa mmg bez dye pnye entry coz bnyk information yg membantu..jd aq pon kongsi la pd muorang..sharing is caring kan...Petikan mesej dr TM...

Telekom Malaysia (TM) kini mengumumkan yang mana para pengguna internet di Malaysia mungkin menghadapi sedikit masalah pelayaran ekoran daripada beberapa kabel yang menghadapi masalah akibat tsunami yang melanda Jepun .


Antara kabel yang menghadapi masalah adalah termasuk Japan-US Cable Network (JUCN) dan juga Asia Pasific Cable Network 2 (APCN2) yang mana menghubungkan Malaysia kepada Amerika Syarikat dan juga Hong Kong.


Akibatnya, para pengguna yang melayari laman-laman web yang dihoskan di Amerika Syarikat, Eropah dan juga Asia Utara mungkin menghadapi sedikit masalah, termasuk masa pelayaran yang lambat, dan kesusahan untuk mengaksesnya.


Walaubagaimanapun, langkah-langkah awal telah diambil untuk mengelakkan masalah tersebut, dan makluman terkini berkenaan proses pembaik-pulihan akan diumumkan TM dari semasa ke semasa.


2 comments:

Dda Ly said...

urmm kne banyak bersabarlah kalau network cam siput..:)

meh ke rumah..
~like mother like son~
keep in touch ye..♥♥♥

Sheraff Boroi said...

btol tue..haha bt2 la air tu nk dtang umah nie..